Cepli Poğaça

22 Eylül 2014 Pazartesi


Malzemeler:
   1 su bardağı ılık süt
   1/2 su bardağı ılık su
   1/2 su bardağı ayçiçek yağı
   1 paket instant maya
   2 çay kaşığı tuz
   2 çay kaşığı şeker
   Aldığı kadar un (ele yapışmayacak kıvamda)

Üzeri için:
   1 su bardağı ayçiçek yağı
   2 yumurta sarısı
   Susam
   Çörekotu

Yapılışı:
  • Hamur için sıvı malzemeleri ayçiçek yağı, ılık süt, ılık su, şeker, tuz, maya ve unu ekleyerek hamurun kıvamını ele yapışmayacak şekilde hazırlayın.
  • Hamuru cam bir kaba alarak üzerini kapattıktan sonra ılık ortamda 45 dakika mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıp yuvarlayın.
  • Bezeleri elinizle açın, üzerine yağ sürerek kapatın, kat yerlerini yağlayın katlayın ve tekrar yağ sürüp fırın tepsisine dizin. 30 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra da önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

***( Pişen ve soğuyan poğaçaların ceplerini doldurmak tamamen damak zevkinize kalmış!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino