Zeytinyağlı Barbunya

18 Temmuz 2012 Çarşamba

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça( domatesler renk vermezse kullanılmaz üzere)
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1/2 kilo barbunya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Zeytinyağı
  • Maydonoz (üzerini süslemek için)
Yapılışı:

  • Soğanlar yemeklik olacak şekilde çentilir,1 çorba kaşığı zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirilir.Sonra küp küp doğranmış havuç ve patatesler ilave edilir,bir süre daha pişirilir.
  • Üzerine 2 adet orta boy domates ve domatesler renk vermez ise 1 tatlı kaşığı salça ilave edilir.(Zeytinyağlılarda mümkün olduğunca salça yerine taze domates kullanılır!!!).Domatesler yumuşayınca,önceden haşlanmış olan barbunya ve 7-8 diş sarımsak düdüklüye ilave edilir.
  • Tüm malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edilir,1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı şeker eklenir.
  • Düdüklüde,düdüklünün çeşidine göre 10-25 dakika arasında barbunyalar pişer.Barbunya soğuyuncaya dek ayrı bir kaba alınmaz(dağılmasını önlemek için).İsteğe bağlı olarak üzeri maydonoz ile süslenip,limon ile servis edilebilir.

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino