Zeytinyağlı Yaprak Sarması

8 Ağustos 2010 Pazar


Klasik lezzet zeytinyağlı yaprak sarması

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 büyük soğan
  • 1 kase pirinç
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (önceden sıcak suda ıslatılmış)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 3-4 kesme şeker
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz
Yapılışı:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,yarım çay bardağı zeytinyağı karışımında 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık pembeleştirilir.Fıstıklar delikli bir kaşık yardımıyla ayrı bir kaba alınır.Kalan yağda çentilmiş 2 büyük soğan kavrulur.Üzerine 1 kase pirinç,ayrı bir kaba aldığımız dolmalık fıstıklar,kuş üzümü ve tuz ilave edilir.
  • Üzerine 1tatlı kaşığı tarçın,1 tatlı kaşığı yenibahar,1tatlı kaşığı nane,3-4 kesme şeker (zeytinyağlılara mutlaka şeker ilave edilir!!!şeker miktarını zeytinyağlınızın ne kadar tatlı olmasını istediğinize bağlı olarak arttırıp azaltabilirsiniz!!!) eklenir ve 1 kase suyla suyunu çekene kadar pişirilir,demlendirilir.
  • Yapraklar yumuşaması ve tuzu gitmesi için renkleri açık yeşile dönene kadar sıcak suda tutulur.(fazla tutulursa parçalanabilirler!!!)Soğuyan içle sarılırlar.
  • Tencerenin altına 2,3 yaprak serilir,sarmalar tencereye dizilir,üzerine zeytinyağı,limon suyu ve tuz gezdirilir.Tenceredeki sarmaların yarısına kadar su konur(pişerken suyun bitip bitmediğine bakılır,eğer bittiyse azıcık sıcak su ilave edilir!!!).Üzerlerine pişerken kabarıp dağılmasınlar diye bir tabak kapatılır,kısık ateşte yarım saat pişirilir,sert işe pişirme süresi uzatılabilir.
***(Sarmalar pişerken üzerilerine tabak örtülmesi çok önemli yoksa sarmalarınız fazlasıyla şişip,dağılabilirler!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino