Tuzlu Kurabiye

29 Ağustos 2010 Pazar


Malzemeler:
  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı olarak üzeri için)
Yapılışı:
  • Margarin,süt,sıvı yağ,tuz ve şeker güzelce karıştırılır.Kabartma tozu ve elenmiş un yavaş yavaş kaba ilave edilir,yoğurulur (Unu kontrollü dökmekte fayda var,hamur elinize yapışmıyorsa un miktarı yeterli demektir!!!).Hamurun üzeri temiz bir bezle örtülüp,20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirilir.
  • Hamurlara istenilen şekiller verilip,yağlanmış fırın tepsisine dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp,isteğe bağlı olarak çörek otu ya da susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.(Yaklaşık 15 dakika)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino