Sütlaç

11 Ağustos 2010 Çarşamba


Malzemeler:
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 litre su (750 ml kullanılabilir)
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2,5 su bardağı toz şeker (su miktarı azaltılırsa,2 su bardağı kullanılabilir)
  • 1 paket vanilya
  • Tarçın (isteğe bağlı olarak)
Yapılışı:
  • 1,5 çay bardağı pirinç süzgece alınıp nişastasını atması için bir kaç kere sudan geçirilir ve tencereye alınır,sonra pirinçler 1 litre su ile,biraz kabarıp yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • 1 litre süt tencereye ilave edilir,kaynayana kadar bir kaç kere karıştırılır.
  • Ayrı bir kasede 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu,1 su bardağı soğuk su ile topaklanmasın diye açılır.Tenceredeki sütten 1-2 kepçe alınıp kaseye eklenir.Soğuk su ile açılan pirinç unu ısıtılmış olur.Pirinç unu tencereye ilave edilir,karıştırarak 8-10 dakika kadar pişirilir.
  • 2,5 su bardağı toz şeker de ilave edilip karıştırılarak ve 1-2 taşım kaynatılır.
  • Ocaktan alınan karışıma kokusu kaçmasın diye en son 1 paket vanilya ilave edilir.
  • Sütlaç kaselere paylaştırılır,isteğe bağlı olarak soğuyunca üzerlerine tarçın serpilir.
***(1 litre su,2,5 su bardağı şeker ile tarifi yaparsanız katı olmayan,sıvıca bir sütlaç elde edersiniz ve bu tariften yaklaşık 10 adet büyük kase sütlaç çıkar!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino