Susamlı Tırtıl Kurabiye

9 Ağustos 2010 Pazartesi


Kıtır kıtır tatlı susamlı tırtıl kurabiyeler

Malzemeler:
  • 1 çay bardağı susam
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin(oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Yapılışı:

  • 1 çay bardağı susam teflon bir tavada rengi hafif kahverengileşinceye kadar kavrulur,soğumaya bırakılır.
  • Toz şeker,sıvı yağ,margarin,mısır nişastası ve vanilya bir kapta karıştırılır.Kabartma tozu ve elenmiş un yavaş yavaş kaba ilave edilir,yoğurulur (Unu kontrollü dökmekte fayda var,hamur elinize yapışmıyorsa un miktarı yeterli demektir!!!).
  • Soğuyan susamlar hamura ilave edilir.Karışım 30 dakika buz dolabında bekletilir.
  • Buzdolabından çıkan hamurlara krema sıkacağı ile tırtıl şekli verilir.Tırtıl kurabiyeler yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kurabiyeler turunculaşıncaya kadar pişirilir.
***(Tırtıl kurabiyeleri tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakmalısınız,kurabiyeler yayılıyor ve biraz kabarıyor!!!)
***(Hamuru buzdolabından çıkardıktan sonra şekil verme işlemini hızlı yapmanızda fayda var,hamur ısınırsa kurabiyelerinizin fazlasıyla yayılma olasılığı var,tepsiden çıkarmada,kurabiyeleri ayırmada ve kurabiyelerin şekillerinde sorun yaşayabilirsiniz!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino