Revani

9 Ağustos 2010 Pazartesi


Limon kabuğu rendeli revani

Malzemeler:
Keki İçin:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • Hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
Şerbeti İçin:
  • 5 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu
Yapılışı:

Şerbetin Yapılışı:

Su ve şeker bir tencerede kaynatılır,içine yarım limon suyunu ilave edilir (çekirdeklerin şerbete kaçmamasına özen gösterin!!!).Ve şerbet soğumaya bırakılır.

Kekin Yapılışı:

Yumurta ile toz şeker iyice çırpılır.Yoğurt,sıvı yağ,irmik ve elenmiş un karışıma ilave edilir.İsteğe bağlı olarak karışıma limon kabuğu rendesi ilave edilebilir (hoş bir aroma katacaktır!!!).En son olarak kabartma tozu eklenerek kek hamuru karıştırılır.
Hamur iyice yağlanmış fırın tepsisine dökülür (ben derince bir borcam kullandım,kabaran revani taşmasın,şerbet ekleyince sorun olmasın diye!!!).Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekin üzeri hafifçe kızarana kadar pişirilir.Kekin içinin pişip pişmediğini anlamak için fırından çıkarmaya yakın bir bıçak batırın,kekiniz pişmişse bıçağınız kek hamuruna yapışmadan çıkacaktır!!!
Sıcak keke,soğuk şerbet yavaş yavaş dökülür ve kekin şerbeti emebilmesi için keke kürdan yardımıyla delikler açılabilir.İsteğe bağlı olarak revani dilimleri üzerlerine hindistan cevizi serpilerek servis edilebilir.

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino