Menemen

9 Ağustos 2010 Pazartesi


Pratik,hafif bir yaz yemeği menemen

Malzemeler:
  • Tereyağı
  • 2 adet orta boy çarliston biber (acı sevenler yeşil acı biberlerden kullanabilirler)
  • 2 adet orta boy kokulu yaz domatesi
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak karabiber,pul biber,kekik,beyaz peynir,rendelenmiş kaşar
Yapılışı:

Çarliston biberler ince ince doğranıp,tereyağında yumuşayıncaya kadar çevrilir.(Biberlerle birlikte soğan çentilip tereyağında çevirilen tarifler de var ancak ben menemene soğanı yakıştıramadığımdan soğan eklemedim.).Biberler yumuşayıp,mis gibi kokmaya başladığında,kabukları soyulmamış,biraz irice doğranmış kokulu yaz domatesleri biberlere ilave edilir.(Domatesin kabuklarının soyulduğu ya da domateslerin rendelendiği menemenler bence fazla sulu olduğundan ve domatesler karışımın içinde yok olup gitmesin diye kabuklu domatesleri irice doğramayı tercih ettim).Domatesler yumuşayıncaya kadar biberli domatesler bir süre daha pişirilir,tuz ilave edilir.Yumurtalar da karışıma ilave edilip,bütün malzemeler karıştırılır.Yumurtalar pişinceye kadar kapağı kapatılmış kapta orta ateşte pişirilir.İsteğe bağlı olarak karabiber,pul biber,kekik,beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar ile servis edilebilir.(Baharatların kokusu karışımda kaybolmasın diye en son eklemeyi tercih ediyorum.)
***(Yaz mevsimindeki kokulu,şekilsiz domatesler kullanılmadan menemenin bu kadar lezzetli olacağını sanmıyorum.)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino