Krem Şokola

10 Ağustos 2010 Salı

Çikolata tadı daha yoğun puding benzeri pratik sütlü tatlı krem şokola

Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram bitter çikolata
  • 5-6 dilim kek ya da 5-6 adet bisküvi
  • Kek ya da bisküvileri ıslatmak için bir miktar süt
  • Antep fıstığı
Yapılışı:
  • Süt,kakao,mısır nişastası,pirinç unu ve toz şeker genişçe bir tencereye alınır,çırpma teli ile toz malzemeler topaklanmasın diye güzelce çırpılır,sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Karışım kaynamaya başlayınca içine çikolata ilave edilir ve kısık ateşte çikolata eriyinceye kadar karıştırılmaya devam edilir.
  • Krem şokolaları dökeceğiniz kapların dibine 1 er dilim kek ya da bisküvi konulur ve üzerlerine kek ya da bisküvilerin emeceği kadar süt ilave edilir.(ben krem şokolaların dibinde bebe bisküviler kullandım,çok lezzetli oldular).Dilediğiniz miktarda antep fıstığı kek ya da kurabiyelerin üzerine serpilir.Krem şokolalar kaplara dağıtılır,buzdolabında soğumaya bırakılır.
***(Tarifteki ölçüleri kullanarak 5-6 kase krem şokola elde edebilirsiniz!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino