Kolay Şekilli Kurabiye

8 Ağustos 2010 Pazar


Uzun süre bayatlamadan durabilen çocukların hoşuna gidebilecek kolay şekilli kurabiyeler

Malzemeler:
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Susam(isteğe bağlı olarak üzeri için)
Yapılışı:
  • Margarin ile şeker iyice yoğurulur.2 yumurta sarısı,yoğurt,sıvı yağ ve karbonat eklenir,tekrar malzemeler homojen bir şekilde karışıncaya kadar yoğurulur.Karışımın üzerine elenerek yavaş yavaş yeterince un ilave edilir,hamur elinize yapışmıyorsa hamur kıvama gelmiş demektir.
  • Hamur bir kaç parçaya ayrılır,her bir parça sırayla merdane yardımıyla 1-1,5 cm kalınlığında açılır.Şekilli kurabiye kalıpları ile kesilir.
  • İyice yağlanmış tepsiye kesilen şekilli hamurlar dizilir.Üzerlerine yumurta akı sürülür.İsteğe bağlı olarak üzerilerine susam serpilebilir.(Herkes susamdan hoşlanmadığı için ben susamsız kurabiyeler pişirdim.)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında,üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
***(Kurabiyelerinizi fırında fazla tutarsanız gevrek olacaktır,normalde üzerilerinin pembeleşmesi yeterli,fakat fazla gevrek kurabiyelerden hoşlanıyorsanız sorun olmaz!!!)
***(Şekilli hamurları tepsiye dizerken aralarında çok fazla boşluk bırakmanıza gerek yok, kurabiyeler yayılmıyor ya da çok fazla kabarmıyor!!!)
***(Tarifteki ölçüyü uygularsanız,fotoğraftaki tepsi gibi 2,5-3 tepsi kurabiyeniz olacaktır!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino