Güllaç

15 Ağustos 2010 Pazar

Malzemeler:
  • 4 yaprak güllaç
  • 5 su bardağı süt
  • 200 gram şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
Süsleme İçin:
  • İsteğe bağlı olarak vişne reçeli,nar taneleri,ceviz,fındık ya da fıstık
Yapılışı:
  • 5 su bardağı süt,200 gram şeker ile kaynatılır.Vanilya ve gül suyu da ilave edilip,ılıtılır.
  • Her bir güllaç yaprağı 4 eşit parçaya bölünür.(Güllaç yapraklarının kırılıp ufalanmasını istemiyorsanız,mutfak makasını kullanabilirsiniz!!!)
  • Kesilen yaprakların bir parçası,parlak yüzeyi üste gelecek şekilde tepsiye serilir.Üzerine ılınmış süt gezdirilir,güllaç yaprağı süte batırılır.(güllaç yaprağı sarılabilecek ve parçalanmayacak kıvama gelmeli!!!).Üzerine bir miktar dövülmüş ceviz konulur,rulo yapılır,gül böreği gibi sarılır.Borcama dizilir.Bu işlem her bir kesilen yaprak için tekrarlanır.Kalan süt üzerlerine dökülür.
  • Buzdolabında 1-1,5 saat bekletilir.Çıkınca üzeri isteğe bağlı olararak vişne reçeli,nar taneleri,ceviz,fındık ya da fıstık ile süslenebilir.

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino