Gevrek Susamlı Simit

8 Ağustos 2010 Pazar


Ağızda dağılan gevrek susamlı simit
Malzemeler:
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz (yaklaşık bir tatlı kaşığı)
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
Yapılışı:
  • Margarin,zeytinyağı,yoğurt,şeker,tuz ve yumurtanın sarısı güzelce yoğurulur.Üzerlerine yavaş yavaş elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir,yoğurulur.Eğer hamur elinize yapışmıyorsa un miktarı yeterli demektir (kulak memesi kıvamında ise simit yapmaya uygundur.)İsteğe bağlı olarak hamura 1 tatlı kaşığı mahlep ilave edilebilir (daha yoğun mahlep kokusu sevenler daha da fazla ekleyebilirler).
  • Hamurdan küçük içi boş halka parçalar elde edilir.Halkalar önce yumurta akına,sonra susama bulanır.Yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında simitler kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 25-30 dakika).
***(Simitleri tepsiye dizerken aralarında çok fazla boşluk bırakmanıza gerek yok, simitler yayılmıyor ya da kabarmıyor!!!)
***(Ben simitleri daha gevrek sevdiğim için renkleri hafif kahverengileşinceye kadar fırında tutuyorum,ağızda dağılıyor daha lezzetli oluyorlar!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino