Erikli Fındık Ezmeli Tart

10 Ağustos 2010 Salı


Eriklerin mayhoş tadını fındık ezmesi ile dengeleyen değişik bir tart

Malzemeler:
Tart Hamuru İçin:
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram margarin
Kreması İçin:
  • 1 çay bardağı fındık ezmesi
  • 1 yumurta akı
  • 1 fincan pudra şekeri
  • 1 fincan süt
Üzeri İçin:
  • Erik
  • Esmer Şeker

  • Yapılışı:
  • 2,5 su bardağı elenmiş un,2 yumurta,1 su bardağı pudra şekeri ve 125 gram margarin yoğurularak bir tart hamuru yapılır.Önceden yağlanmış tart kabına kenarları yükseltilerek yerleştirilir.
  • Fındık ezmesi,yumurta akı,pudra şekeri ve süt karışımı tart hamurunun üzerine sürülür.Üzerine 2 ye bölünmüş erikler dizilir,eriklere tat vermesi için üzerlerine esmer şeker serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.
***(Erikleri tart hamurunun üzerine dizerken kesmeyi planladığınız dilimleri göz önünde bulundurarak dizerseniz kesme aşamasında sorun yaşamazsınız!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino