Çerkez Tavuğu

14 Ağustos 2010 Cumartesi


Malzemeler:
  • 1 adet bütün tavuk
  • 200 gram ceviz içi
  • 8 dilim tost ekmeği
  • 1 türk kahvesi fincanı süt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
Sos Malzemeleri:
  • Kırmızı biber
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
  • 1 adet bütün tavuk,tavuğun üstü hizasında su eklenerek,1-2 tatlı kaşığı tuz ile düdüklüde haşlanır.Haşlanan tavuklar 3-4 cm büyüklüğünde didiklenir.
  • 200 gram ceviz içi,robotta un kıvamına gelinceye kadar çekilir.
  • 8 dilim tost ekmeği(kenarları alınmış) haşlanan tavuğun suyu ile(ılıtılmış) ıslatılır.(Tost ekmeklerinin emeceği kadar tavuk suyu yeterlidir!!!).Un kıvamına gelinceye kadar robotta çekilir.
  • Sonra çekilmiş ceviz içi ve tost ekmekleri karıştırılır,bir arada tekrar rondoda çekilir.Karışıma 1 türk kahvesi fincanı süt ilave edilir.
  • Karışıma ılık tavuk suyundan ilave edilerek bozadan hafif suluca bir kıvam elde edilir.
  • Tuz,3-4 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı kırmızı biber ilave edilir.Tüm bu karışım didiklenmiş tavuğun üzerine dökülür,güzelce karıştırılır.
  • Servis edileceği zaman üzerine sıvı yağda kızdırılmış kırmızı biber gezdirilir.
***(Kırmızı biberleri yağda kızdırırken,kırmızı biberleri karartmamaya ve yağı fazla yakmamaya dikkat etmelisiniz!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino