Hindistan Cevizli Damla Çikolatalı Kek

8 Ağustos 2010 Pazar


Ağızda çok hoş bir tatlılık bırakan hindistan cevizi aroması yüksek bir kek tarifi

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı hindistan cevizi
  • 3/4 su bardağı damla çikolata
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
  • Kek kalıbı güzelce yağlanır, hafifçe unlanır.(ben kelepçeli kek kalıbı kullandım,ancak yuvarlak şekilli dilimli bir kek kalıbı ile daha güzel görünümlü bir kek elde edilebileceğini düşünüyorum.)
  • 4 yumurta ve toz şeker mikserle iyice karışıncaya dek çırpılır.Sıvı yağ, süt, hindistan cevizi ve damla çikolatayı (unlayarak,unlamak çikolata damlalarının kekin dibine çökmesini engeller!!!) karışıma ekleyin ve karıştırın.2 su bardağı unu eleyerek ekleyin,çok hafifçe karıştırın.Un az geldiyse kalan 1/2 bardak unu karışıma eleyerek yavaş yavaş ilave edin.En son olarak kabartma tozunu ekleyip en düşük hızda çok az karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında içi pişinceye kadar hamuru pişirin. (yaklaşık 30-40 dakika,kekinizi pişerken takip etmelisiniz,fırınınıza göre bu süre değişiklik gösterebilir!!!).
***(Kekin içinin pişip pişmediğini anlamak için bir bıçak batırın,kekiniz pişmişse bıçağınız kek hamuruna yapışmadan çıkacaktır!!!)
***(Ayrıca fırının kapağını kekinizin pişmesine yakın açmalısınız,daha önce açarsanız kekiniz kabarmayabilir!!!)
***(Hindistan cevizi ve damla çikolata miktarı isteğe göre arttırılıp azaltılabilir,tamamen damak zevkinize kalmış!!!)

0 yorum:

Yağmur'un Yemek Defteri Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino